İran'da Nerede Ne Yenir?


Yaptığımız seyahatlerde yerel yemekleri tanımak ve tatmak en az oraları gezmek kadar ilginç ve zevkli olabiliyor. İran bu konuda oldukça sizi tatmin edecek bir konumda bulunuyor. Yemek konusunda yeni tatlar tatmaktan çekinenler İran mutfağını bizim mutfağamıza yakın bulup fazla zorluk çekmemekle beraber yeni tatlar arayanlarda oldukça ilginç lezzetler keşfedebilir. Genelde et ağırlıklı bir mutfağa sahip olan İran mutfağında ayrıca her yemekte safran bulunabiliyor. Biz özellikle safranlı pilavı tavsiye ediyoruz. Heryerde karşılaşabileceğiniz Chelo Kebabını mutlaka tadın. İlginç bir ayrıntı vermek gerekirse İranda yiyeceğiz pilavlar yağsız olup yağ olarak yanında paketlerde tereyağ veriliyor. Safranlı olan İran meat ball olarak sunulan yemekte tavsiye edebileceğiz lezzetlerden. Tatlı olarak her köşe başında karşılaşabileceğiz dondurmacılardan ilginç dondurmalar alabilirsiniz tabiki bizim tavsiyemiz safranlı dondurma olacaktır. Esfahanda imam meydanında çok güzel dındurmacılar var ve fiyatları 500-750 tümen arasında değişmektedir. Safranlı dondurma ve yanında limon suyu ve pirinç olduğunu tahmin ettiğimiz tel şehriye ile birlikte sunulan ilginç bir dondurma çeşidinide tadabilirsiniz. İçecek olarak mutlaka talibi denilen kavun suyunu için ve içtiğinizde hayatınızda bir daha bundan daha güzel bir lezzet bulamayacağınıza emin olabilirsiniz. Kavun suyunun bardağı fiyat olarak biraz yüksek olup 1000-1500 tümen arasında değişmektedir.Adını sürekli duyduğumuz ZAM-ZAM kolayı da untmatyın mutlaka için. İranda alkol yasak olduğu için çok çeşitli alkolsüz biralar bulunmakta ve onalrıda tadabilirsiniz. Yemekler oldukça makul fiyatlarda ve genelde porsiyonlar oldukça buyuk olup yemeği bitirmeniz imkansız hale geliyor. Sadece İran mutfağını tatmakla kalmayıp batı mutfağına özgü olan pizza ve hamburgeri de tadabilirsiniz. İlginçtir hayatımdaki en güzel pizzayı iranda tattım ve gerçekten pizzaları oldukça güzel orta boy pizzalar 2000-2500 tümen arasında değişiyor. Şehirlerde hangi lokantaları önerirsiniz derseniz:

Esfahan-Nobahar Restoran:Fiyatları oldukça makul ve porsiyanlar çok büyük

Esfahan-Maz Maz Burger:1500 tümene çok büyük bir burger yiyebilirsiniz.Nobaharın 150-200 metre ilerisinde yer alıyor.

Tahran-Nameless Kebabi: Veli Asr caddesinde bulunmaktadır.



PİZZALAR(TAHRAN)



İRAN MEAT BALL (ESFAHAN)



MEYVE SUYU DÜKKANLARI (TEBRİZ)

3 yorum:

  1. İranda her yerde kavun suyu var ve gerçektende inanılmaz lezzetli nedense ülkemizde hiçbir yerde görmedim ben kavun suyu satan neden acaba?

    YanıtlaSil
  2. ülkemizde satılsa bile oradaki lezzeti yakalacağımızı düşünmüyorum çünkü kavunlar farklı bi kere

    YanıtlaSil
  3. Aynen bu konuda çok haklısınız oradaki kavunların lezzeti çok farklı buradan aldığımız kavunlarla yaptığımızda maalesf o tat tutmuyor...

    YanıtlaSil

Bunlarda İlginizi Çekebilir!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...B