Wroclaw Gezi Notları


Ryanair'dan ucuza Paris-Wroclaw bileti bulmamla gitmeye karar verdiğim gündüzlerinin sakin gecelerinin bir hayli hareketli olduğu, 2.Dünya Savaşında büyük bi' kısmının yıkıldığı Krakow'a rakip olmaya aday bi' Polonya şehri Wroclaw...

Bir İzmirli olarak belirtmekte fayda Wroclaw İzmir ile kardeş şehir...

Nasıl Gidilir?



20.05'de Parisden kalkan uçakla yaklaşık 2 saat 20 dakikalık bi' uçuşun ardından muhteşem bi' Wroclaw manzarasını izleyerek saat 22.25 de Wroclaw havalimanına iniyoruz. Avrupanın çoğu büyük şehirlerindeki havalimanlarına oranla oldukça modern bi' havalimanına sahip Wroclaw... Daha ilk dakikadan etkiliyor. Gece havalimanında kalmak isteyenler için belirmekte fayda havalimanı 24 saat açık ve yatmak için çok güzel koltukları var.



Şehir merkezine gitmek için havalimanı önünden kalkan ve 24 saat süreyle hizmet veren otobüsler var. Otobüs numaraları 406... Son durakta (Dworcome)indiğiniz takdirde şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Otobüs için vermeniz gereken para ise inanamayacaksınız ama sadece 3 polonya zlotisi. Biletleri havalimanı içinde yeralan marketten alabilirsiniz.

Polonya Para Birimi



Oldukça ucuz olan Polonya'da kullanılan para birim polonya zlotisi... 1 zlot yaklaşık 0,6 Türk Lirasına karşılık geliyor... Para bozdurmak için havalimanındaki döviz bürolarını kullanabileceğiniz gibi şehir merkezinde yeralan bürolardanda bozdurabilirsiniz. Tavsiyemiz havalimanında fazla bozdurmamanız yönünde...

Nereye Gidilir? - Gezilecek Yerler



Şehri gezmeye başlamadan önce havalimanındaki ofislerde ücretsiz verilen şehir haritasını mutlaka alın.

Başta belirtmekte fayda şehirde ingilizce bilen kişi sayısı bir o kadar azken hemen hemen herkes almanca konuşabiliyor. Onun için anlaşmak biraz problem olabilir.

Son durakta indiğimizde 10 dakikalık bir yürüme mesafesinin ardından alışveriş merkezlerinin olduğu bölgeye varıyorsunuz. Fiyatlar oldukça uygun mutlaka buralara uğrayın.



Şehirde çok fazla kilise var fakat birçoğu savaş sırasında harap olmuş sonrasında aslına uygun olarak onarılmış. Bunları gezerken hala duvarlarında mermi izlerine şahit olabilir, fotoğraflara bakarak eski hali ile yeni hali arasındaki farkı görebilirsiniz.

Özellikle Wroclaw Katedralini ziyaret edip 5 zlot vererek kulesinden muhteşem şehir manzarsını izleyen.



Şehir gezerken Wrowlaw'ın simgelerinden olan cüceleri görmeye dikkat edin her an karşınıza çıkıp sizleri şaşırtabilir.

Çoğu Avrupa şehrinde olduğu gibi Wroclaw da içinden nehir geçen bir şehir... Nehir kenarında gezip yaklaşık 17 zlot nehir turuna katılabilirsiniz.

Bu kadar gezdikten sonra yorgunluğunuzu Wroclaw'ın yemyeşil parklarında atabilirsiniz...

Gece Hayatı



Wroclaw'da gündüzler ne kadar sakinse geceler bi' o kadar hareketli... Polonya'da gece hayatının merkezi olarak Wroclaw çok sayıda gece kulübüne ev sahipliği yapıyor. Aldığınız haritalarda gece kulüplerinin adresini bulabilirsiniz.

Ayrıca meşhur meydanında yeralan cafe ve restoranlarda takılıp güzel manzarının keyfini polonyalı gençlerle sohbet ederek çıkarabilirsiniz.

Nerede Ne Yenir?



Polonya'ya özgü tatları ve bölgede yetişen meyveleri tatmak için merkezde yeralan Hala Torgowa pazarını ziyaret edin...

Gezileri ucuza getirmek isteyenler içinse bahsettiğim alışveriş merkezlerinde marketler ve McDonalds bulunmakta ayrıca Türk lezzetlerini özlerseniz Sevi Kebabı mutlaka ziyaret edin...

Nereden Ne Alınır?



Şehir daha yeni yeni turistik bi' şehir olmaya başladığından çok fazla hediyelik eşya satan dükkan bulmak maalesef zor. Ama alışveriş merkezlerinde çok büyük, bizdeki D&R lara benzeyen mağazalar var, oralardan hediyelik eşyalar bulmak mümkün.

Üzerinde eski polonya paralarının olduğu bardaklar ile cüce heykelleri alınabilecek güzel hediyeler arasında...

Nerede Kalınır?



Şehirde konaklama bi' hayli ucuz... Fiyatları gecelik 7 eurodan başlayıp 15 euroya kadar çok fazla hostel bulmak mümkün. Bunlardan bi' kaç tanesi...

Piast Hostel

Hostel Wratislavia

Babylon Hostel Wroclaw

1 yorum:

  1. Gzl bir paylaşım olmuş,baya bir süre netten wroclawla ilgili gezi notları aradıktan sonra sayfanızı bulabildim,oldukçada yararlı oldu benim için..Teşekkürler..

    YanıtlaSil

Bunlarda İlginizi Çekebilir!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...B