Brüksel'de Nereye Gidilir? - Grand Place, Grote Markt

Brüksel gezdiğim Avrupa şehirleri arasında diğerlerinin üstüne fazla bir şey katamayan, görmeseniz de olur diyebileceğim bir yer. Zaten şehirde şuraları da mutlaka görün diye bir liste yaptığınızda sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Gezilecek yerlerin en başında da büyük bir meydan olan Grand Place alıyor. Asıl adı Grote Markt... Meydan UNESCO'nun koruma listesinde yer alıyormuş.

Meydan, bitişik nizamda birçok tarihi yapıdan oluşuyor. Gerçektende görkemli, hangisinin fotoğrafını çekeceğinizi şaşırıyorsunuz. Yalnız burda fotoğraf çekerken zorlandığımı itiraf edeyim, bir yapıyı tam olarak çekeyim diyorsanız diğer bina işin içine giriyor, hepsini çekeyim diyorsunuz mümkün olmuyor, yani ilginç bir yer :) 

Belli zamanlarda meydan çiçeklerden oluşan bir halıyla kaplanıyormuş. Biz ona denk gelmedik ama ilginç bir spor müsakabasını izleme şansını yakaladık. Fakat oyunu anlamak mümkün olmadı. Yukarıda fotoğrafta da görebilceğiniz üzere sahanın ilginç bir şekli var, eğer bu oyunu bilen varsa anlatırsa memnun oluruz...

Protokol :) 
Meydanda Belediye Binası (Hôtel de Ville), Katedral, Belçika Şehir Müzesi ve daha birçok yapı yer alıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...B