Küba'ya Nasıl Gidilir?

Dünyanın en ilgi çekici Karayiplerin de en kalabalık ülkesi olan Küba eski arabaları, puroları, güzel latin kızları ve Amerika'ya kafa tutmasıyla herkes tarafından bilinen ve görülmesi arzulanan bir ülke konumundadır.

Küba dünya tarafından bu kadar ilgi çekerken ülkemizden de her sene gerek turlarla gerekse kişisel imkanlarla birçok kişi Kübayı ziyaret etmektedir.

Kübaya Nasıl Gidilir?

Türkiye'den Küba'ya maalesef direk uçuş bulunmamaktadır ancak Avrupanın çeşitli şehirlerinden aktarma yaparak Kübanın başkenti olan Havana'ya ulaşmak mümkün.

İstanbul çıkışlı ve Amsterdam, Madrid, Paris vb. şehirlerden aktarmalı Havana uçuşlarının fiyatları zamana ve uçak firmasına göre değişiklik göstersede ortalama fiyatlar 1000 euro civarındadır. Uçuşlarda aktarmalı olduğu için 16-20 saat arası sürmektedir.

Küba T.C. vatandaşlarına vize uyguladığı için Küba vizesi almak gerekmektedir.

4 yorum:

  1. kübaya gitmeyi çok isterdim ama uçak biletleri çok pahalı maalesef :(( gidenlerin yazılarını okuyaoruz artık şimdilik.

    YanıtlaSil
  2. Küba'ya vize kalktı diye biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuma Mahsus Pasaport sahibi olanların vize alması gerekiyor. Bunun dışında bir pasaport türüne sahipseniz vize almanıza gerek yok. Güncel bilgi için T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın sitesine bakabilirsiniz. http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

      Sil
  3. Merhaba,
    Zaten çok istediğimiz bir yeri birde böyle anlatınca can atar olduk gitmek için:)) Eşimle benim de Küba seyahati hayalimiz var. Ama uzun bir tatil istiyoruz ve onun için de önce Amerika ve sonrasında Küba'ya geçmek istiyoruz. Amerika'dan bunun mümkün olmadığını sanıyorum. Öncelikle böyle bir yol var mı? Tatilimizin 10 gününü de Küba'da geçirebilir miyiz? Sanıyorum Meksika'dan Küba'ya geçiş var. Amerika-Meksika-Küba yapmak ve sonrasında tekrar Amerika'ya dönmek ülkelere giriş çıkışlarda bize sorun olur mu? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..Şimdiden çok teşekkürler..:))

    YanıtlaSil

Bunlarda İlginizi Çekebilir!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...B