İzmir'de Ulaşım

İzmir'de belediyecilik konusu haklı ya da haksız bir şekilde her dönem eleştiri almaktadır ancak İzmir'e gelen ya da orada yaşayan herkesin takdir edeceği üzere şehiriçi ulaşım konusunda belli bir başarı sağlanmıştır.

İzmir şehiriçi ulaşımda deniz, kara ve demiryolunu birarada kullanan Türkiye'nin şanslı şehirlerindendir ve bu üç ulaşım aracını başarılı bir şekilde birbiriyle bağlamıştır.

Eğer İzmirde uzun süreli kalacaksanız bir kentkart almanızı tavsiye ederiz. Bu kentkartı üç ulaşım aracında da kullanabilirsiniz.

Bu kentkartların en büyük avantajı ilk binişten sonraki 90 dakika içinde yapacağınız diğer binişler ücretsizdir.

Eğer izmirde kalış süreniz kısa ise 3-5 adı verilen biletlerden alabilirsiniz. Böylece bir daha kullanmayacağınız kentkarta boşuna para vermezsiniz. Fakat bunlarla 90 dakika içinde geçerli olan ücretsiz aktarma imkanı yoktur.

Otobüslerle şehrin hemen hemen her noktasına ulaşım mümkünken metro Üçyol-konak-çankaya-basmane-hilal-stadyum-sanayi-bölge-bornova güzergahında çalışmaktadır. Yeni yapılan İzban ise aliağa-menderes arası seferlerini sürdürmektedir.

Ulaşım ücretleri ise Kentkartlarda öğrenci 95 kuruş tam 1.75 liradır. 3-5 biletlerde ise 3 kontör 6,50 5 kontör 10,40 liradır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...B