İzmir'de Nereye Gidilir?-Kızlarağası Hanı

İzmir'de Osmanlının ruhunu hissedebileceğiniz en önemli mekanlar arasında yeralan han tarihi Kemeraltı çarşısının içinde yeralmaktadır.

Han kaynaklara göre 1744 yılında inşa edilmiş ve tarihde birçok kez tadilata uğramıştır.

Zamanında deniz kenarında inşa edildiği söylenen han aradan geçen yüzyıllar içinde denizin doldurulmasıyla beraber kıyı şeridinden bir hayli içeride kalmıştır. Eğer uydu görüntülerinden hanın konumuna bakarsanız bu ilginç görüntüyü görebilirsiniz.

Han zamanında ticari amaçla inşa edilmiş olup alt katta dükkanlar ve depolar bulunurken üst katta ise konaklama amaçlı odalar bulunmaktadır.

Kızlarağası Hanına Nasıl Gidilir?

İlk defa ziyaret edecekler için bu soruyu cevaplamak oldukça zor çünkü Han tarihi kemeraltı çarşının dar ve karmaşık sokakları arasında kalmaktadır. Gelmek isteyen ziyaretçiler Çankaya veya Konak tarafından Çarşıya girerek Hanı biraz zorda olsa bulabilirler. Ama belirtmekte fayda var Kemeraltı çarşısı içinde kaybolarak dolaşmakta apayrı bir zevktir.

Kızlarağası Hanında Ne Yapılır?

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Han ticari amaçlı kullanılmaktadır. İçinde Gümüş takıların, meşhur Türk halıların, antika eşyaların, plakların ve buna benzer ilginizi çekebilecek bir çok eşyanın satıldığı dükkanlar bulunmaktdaır. Buraları gezmeniz mümkün.

Gezdikten sonra hanın avlusuna çıkarak yorgunluğunuzu meşhur acı kahve içerek giderebilirsiniz. Ortam çok güzel olup kendinizi geçmişte hissedebilirsiniz. Fiyatlar konusunda ise endişe etmenize gerek yok bir kahvenin fiyatı ortalam 2 tl...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...B