Sayfalar

Hava Kuvvetleri Müzesi, Ankara


Hava Kuvvetleri Müzesi İstanbul yolu üzerinde Göksu Parka gelmeden hemen önce yol üzerinde bulunuyor. Havacılığa ilgi duyunlar, havacılık tarihimiz merak edenler ve haftasonunu farklı değerlendirmek isteyenler için güzel bir müze...


Müzeye giriş ücretleri tam 5TL, öğrenci 1.7 TL. Fakat askeri personel veya yakınıysanız ücretsiz girebiliyorsunuz. Ilginçtir fotoğraf veya video çekmek paralı! Fotoğraf makinası için 10, kamera için 20 TL ödemeniz gerekiyor. (Arabasıyla gelenler içinse otopark ücretsiz.)


Müzeye ilk girişte sizi hediyelik eşya bölümü karşılıyor. Maketler, anahtarlıklar, bardaklar... Bu bölümün hemen yanında uçak motorları ve geçmişten günümüze havacılık tarihi anlatan maketler, eşyalar, heykeller, karakutular ve benzeri birçok şeyi görebiliyorsunuz.


Binadan çıktığınızda ise en heyecan verici kısmı başlıyor. Çeşitli model ve büyüklüklerde uçaklar tüm ihtişamıyla sizleri karşılıyor.


Müzeyi gezmek için 2 saat size yetecektir. Ayrılmadan önce gayet makul fiyatlardaki hediyelik eşyaları almayı ihmal etmeyin. Iyi eğlenceler...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder