Paris Ünlüler Mezarlığı - Pére Lachaise

Ünlüler Mezarlığı Girişi
Paris'in turistik mekanlarından biri... Mezarlık turistik yer olur mu demeyin, bu kadar ünlü şahsiyet yatınca çok da güzel oluyor...

Mezarlık oldukça büyük... Jim Morrison'dan Oscar Wilde'a Edith Piaf'dan Balzac'a kadar bir çok kişiyi bulabilirsiniz. Bulabilirsiniz dedim ama bulmak o kadar kolay değil :) Kaybolmamak mümkün değil. Mezarlığa girdiktan sonra bir tane idari bina var, oradan mutlaka ücretsiz verilen haritalardan alın.

Mezarda Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney de yatıyor. Eğer mezarlarını ziyaret etmek istiyorsanız ve planda başka isimler de varsa erken gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü şuna da uğrayım bunu da görmeden gitmeyeyim derken oldukça zaman geçiyor. Ben zaman kıtlığı yüzünden Ahmet Kaya'nın mezarını bulamadım.

Mezarlık o kadar büyükki ünlü kişilerin mezarının çevresi dışında çok az kişiye rastlıyorsunuz. Yağmurlu bir günde giderseniz tam korku filmi... Ayrıca belirtmekte fayda var mezarlık 17.30 da kapanıyor, aman içerde kalmayın.





La Fontaine'nin Mezarı

Balzac'ın Mezarı




Oscar Wilde'ın Mezarı
Oscar Wilde'ın mezarı en ilginç mezarlardan bir tanesi... Gelen hanım arkadaşlarımız mezarlığa bir öpücük kondurup öyle gidiyorlar. Yöneticiler bu işin içinden çıkamayınca, taşı temizletip camdan bir korumalık yapmışlar ama bu seferde fotoğraftada görüldüğü gibi cam öpücüklerle dolu :)



1 yorum:

  1. ahmet kaya'nın mezarını ziyaret etmek isterdim..

    YanıtlaSil

Bunlarda İlginizi Çekebilir!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...B